Kolding genoptager samarbejdet med resultatlønnede konsulenter

BESPARELSER: Kolding Kommune har besluttet at fortsætte samarbejdet med resultatlønnede konsulenter på handicapområdet, selv om Ankestyrelsen lige nu undersøger lovligheden af den kritiserede praksis. Vi har ikke råd til at vente, lyder begrundelsen.

Resultatlønnede konsulenter fra firmaet Brorson Consult skal finde besparelser på udsatte borgere i Kolding Kommune.
Resultatlønnede konsulenter fra firmaet Brorson Consult skal finde besparelser på udsatte borgere i Kolding Kommune.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Albert Birk MorgenLaura HattensSimon Lessel

Trods massiv kritik af fremgangsmåden og en igangværende undersøgelse hos Ankestyrelsen, fortsætter Kolding Kommune sit samarbejde med de resultatlønnede konsulenter, der skal hjælpe kommunen med at finde besparelser på udsatte borgere.

Det skriver JydskeVestkysten. 

Kommunen satte ellers samarbejdet med konsulentfirmaet Brorson Consult i bero, efter at social- og indenrigsminister Astrid Krag i december igangsatte en undersøgelse hos Ankestyrelsen, der skal vurdere, om kommunernes brug af konsulenterne er lovlig.

Undersøgelsen blev iværksat på baggrund af, at Altinget i december kunne fortælle, at mindst 19 kommuner benytter sig af resultatlønnede konsulenter til at finde besparelser på handicappede og psykisk syge borgere.

Men nu har et flertal i Social- og Sundhedsudvalget og i handicapudvalget valgt at genoptage samarbejdet med konsulenterne. 

"Ankestyrelsen kommer nok først med sin afgørelse på den anden side af sommerferien, og det har vi ikke råd til at vente på," lyder begrundelsen fra formand i handicapudvalget, Trille Nikolajsen (V), til avisen.

Læs også

Mindretal kæmpede forgæves imod
Ifølge Altingets aktindsigter er Brorson Consult hyret ind til at gennemgå i alt 160 borgersager. I gennemgangen af 130 af sagerne aflønnes konsulentfirmaet med 10 procent af den samlede besparelse, som det lykkedes firmaet at opnå.

Venstres Trille Nikolajsen forklarer til JydskeVestkysten, at selv om konsulenterne er resultatlønnede, så får de ikke indflydelse på de beslutninger, der skal træffes i de enkelte borgersager.

"De private er udelukkende med for at forhandle prisen. Jeg har en tro på, at Ankestyrelsen vurderer, at fremgangsmåden er lovlig, ellers havde jeg ikke truffet den beslutning, jeg har. Vores forvaltning har også anbefalet, at vi fortsætter samarbejde med Brorson Consult," siger hun. 

Formanden for social- og sundhedsudvalget, Hans Holmer (SF), fortæller til avisen, at et mindretal bestående af SF, Enhedslisten og løsgængeren Hanne Dam ønskede at undlade at bruge den kritiserede praksis, til Ankestyrelsen har truffet beslutning i sagen.

Samme synspunkt findes hos Benny Dall (EL) og Elvis Comic (S) fra handicapudvalget.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvornår resultatet af Ankestyrelsens undersøgelses forventes præsenteret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00