Ny arbejdspligt: Over halvdelen kan ikke arbejde fuld tid

Over 60 procent af de kontanthjælpsmodtagere, som fremover skal i nyttejob og aktiveres på fuld tid, er aktivitetsparate og ikke i stand til at varetage et fuldtidsjob.

Den nye arbejdspligt lægger vægt på nyttejob som beskæring af træer eller rengøring af offentlige arealer og er målrettet indvandrere på kontanthjælp. De har dog sjældent forudsætningerne for at arbejde 37 timer om ugen for ydelsen, lyder det.  
Den nye arbejdspligt lægger vægt på nyttejob som beskæring af træer eller rengøring af offentlige arealer og er målrettet indvandrere på kontanthjælp. De har dog sjældent forudsætningerne for at arbejde 37 timer om ugen for ydelsen, lyder det.  Foto: Thomas
Rikke Brøndum

Trods den nye aftale om 37 timers arbejdspligt bliver det næppe alle indvandrere på kontanthjælp, som kommer ud og samle skrald og beskære træer.

Over halvdelen af de 22.000, som fremover skal fuldtidsaktiveres, er aktivitetsparate og som udgangspunkt ikke i stand til at varetage et almindeligt job.

De vil derfor også ofte være undtaget det nuværende krav om at arbejde i 225 timer om året for at få den fulde kontanthjælp. Med den nye aftale skal de have en individuel vurdering af, hvor mange timer, de kan præstere.

0:000:00