Ny debat: Hvordan får vi flere personer med handicap i arbejde?

Mens erhvervslivet råber om mangel på arbejdskraft i landets virksomheder, melder handicaporganisationer om 49.000 ledige personer med handicap, som står klar til at tage et arbejde. I de kommende uger tager Altinget Social livtag med debatten om, hvordan flere personer med handicap kommer i arbejde.  

Altinget Social spørger de næste uger, hvilke tandhjul socialminister Astrid Krag (S) bør skrue på for, at flere personer med handicap kommer i arbejde. 
Altinget Social spørger de næste uger, hvilke tandhjul socialminister Astrid Krag (S) bør skrue på for, at flere personer med handicap kommer i arbejde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Der er ganske enkelt ikke nok hænder og hoveder i danske virksomheder, og det kræver politisk handling, lyder kritikken fra flere aktører fra dansk erhvervsliv, som efterspørger en mere ambitiøs finanslov til at løfte arbejdsudbuddet.

Samtidig kalder Danske Handicaporganisationer det ”et selvmål”, hvis gruppen af ledige personer med funktionsnedsættelser stadig tæller 49.000 næste år – mennesker, som alle står klar til at tage et arbejde.

En landsdækkende spørgeskemaundersøgelse fra Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse fra 2019 viser, at blot en tredjedel af jobcentrene har formuleret en strategi på handicapområdet, mens kun 37 procent systematisk screener for handicap i beskæftigelsesindsatsen.

0:000:00