Ny temadebat efter trusler: Skal vi indføre tjenestenumre på socialområdet?

Interessenter, socialmedarbejdere og politikere vil i den kommende tid debattere, hvorvidt de ser et behov for at indføre tjenestenumre på socialområdet.

Psykiatriordførerne Jane Heitmann (V) og Liselott Blixt (DF) vil være blandt deltagerne, som skal debattere, hvorvidt de ser et behov for at indføre tjenestenumre på socialområdet.
Psykiatriordførerne Jane Heitmann (V) og Liselott Blixt (DF) vil være blandt deltagerne, som skal debattere, hvorvidt de ser et behov for at indføre tjenestenumre på socialområdet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Vold og trusler mod socialrådgivere og psykiatrimedarbejdere har fået debatten om tjenestenumre til at blusse op.

Dansk Folkeparti foreslog i januar at indføre tjenestenumrene, som skulle skærme medarbejderne i psykiatrien ved at skjule deres fulde navne i patientjournaler og på navneskilte.

Det afviste et flertal i Folketinget i februar, hvor flertallet i stedet valgte at afvente resultaterne af den reviderede journalføringsbekendtgørelse, som træder i kraft 1. juli 2021 og som blandt andet vil give ansatte i psykiatrien mulighed for at registrere sig i journalerne med deres initialer frem for deres fulde navn.

0:000:00