Ny temadebat: Hvordan skal vi bekæmpe ensomhed blandt socialt udsatte?

Regeringen har netop lanceret et partnerskab, der skal stå bag en ny national ensomhedsstrategi. På Altingets hjælper vi partnerskabet igang ved at spørge, hvad strategien skal indebære. Følg med i de kommende uger. 

Hvilke grupper skal tænkes ind i den nationale strategi mod ensomhed? Og hvordan skal strategien formes? Det debatterer en række aktører indtil sommerferien. 
Hvilke grupper skal tænkes ind i den nationale strategi mod ensomhed? Og hvordan skal strategien formes? Det debatterer en række aktører indtil sommerferien.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Mange danskere føler sig i øjeblikket ensomme. Efter coronapandemien viser tal fra Sundhedsprofilen, at omkring hver ottende dansker kæmper med ensomhed. 

Det er ikke kun et problem for individet, der taber livskvalitet, men det kan også vise sig som en belastning for samfundet. Sådan begrundes beslutningen, et flertal af Folketingets partier står bag; nemlig at afsætte midler fra SSA-reserven til en national indsats mod ensomhed.