Politikere advares mod samkøring af skade-registre

FORSLAG: Hvis registre for patientskadeerstatninger flyttes til Styrelsen for Patientsikkerhed, risikerer man, at færre patienter får erstatning, advarer Patientforsikringen. Dansk Selskab for Patientsikkerhed mener heller ikke, forslaget vil gavne patientsikkerheden, hvilket er målet.

Vi forstår godt ønsket. Men ud over det ikke vil virke, så kan det betyde, at færre patienter for erstatning for deres skader i sundhedsvæsenet. Sådan lyder advarslen blandt andet fra direktøren for Patienterstatningen, Karen-Inger Bast, der vurderer og udbetaler erstatninger til skadelidte patienter.

Meldingen kommer efter, at flere af Folketingets ordførere har talt for Kræftens Bekæmpelses forslag om, at give Styrelsens for Patientsikkerhed direkte adgang til Patienterstatningens registre over indgivne erstatningskrav fra patienter.

Sag fra Midtjylland
Det sker efter en sag i Region Midtjylland, hvor en læge har overset en stribe kræfttilfælde. Men direktør i den offentlige uafhænige Patienterstatning, Karen-Inger Bast, mener ikke, at der er behov for at give Styrelsen for Patientsikkerhed automatisk adgang til Patienterstatningens registre.

Login