Flere bliver syge af listeria i EU - Gode råd til at mindske risikoen for listeriainfektioner

Dokumentation
Pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet: Flere bliver syge af listeria i EU Antallet af listeriainfektioner er steget i EU. Selv om langt færre bliver syge af listeria sammenlignet med campylobacter og salmonella, er sygdommen til gengæld langt mere alvorlig og livstruende for personer med et svækket immunforsvar. Det viser den årlige rapport om forekomsten af zoonoser i EU fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=12968&PID=86105&NewsID=1731 Mere nyt fra EFSA: Gode råd til at mindske risikoen for listeriainfektioner For at mindske risikoen for, at mennesker bliver syge af listeria fra fødevarer, bør både fødevareindustrien og forbrugerne koncentrere indsatsen om hygiejne, opbevaringstemperaturer og produkternes holdbarhed. Det anbefaler det videnskabelige panel for biologiske farer under den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, i en ny rapport. http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=12970&PID=220791&NewsID=1732 Du har fået denne mail, fordi du abonnerer på elektroniske nyheder om fødevaresikkerhed eller pressemeddelelser fra DTU Fødevareinstituttet. Du kan afmelde dit abonnement på www.food.dtu.dk under Abonnér.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00