Mix af hormonforstyrrende stoffer er en farlig cocktail

Dokumentation

Pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet: Mix af hormonforstyrrende stoffer er en farlig cocktail Hormonforstyrrende kemikalier, der hver for sig er uskadelige i små doser, kan tilsammen være en farlig cocktail, som blandt andet kan føre til misdannede kønsorganer. Risikovurdering af kemiske stoffer bør derfor tage hensyn til eventuelle cocktaileffekter. Det viser forsknings­resultater fra DTU Fødevareinstituttet.
http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=12968&PID=86105&NewsID=1755
_________________________________________________________________________

Vi beklager, at der var problemer med vores hjemmeside og samtidig med at åbne links i den forrige nyhedsmail fra DTU Fødevareinstituttet. Mange kunne derfor ikke se nedenstående fra den 24. januar 2008: Flere bliver syge af listeria i EU Antallet af listeriainfektioner er steget i EU. Selv om langt færre bliver syge af listeria sammenlignet med campylobacter og salmonella, er sygdommen til gengæld langt mere alvorlig og livstruende for personer med et svækket immunforsvar. Det viser den årlige rapport om forekomsten af zoonoser i EU fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.
http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=12968&PID=86105&NewsID=1731

Mere nyt fra EFSA: Gode råd til at mindske risikoen for listeriainfektioner For at mindske risikoen for, at mennesker bliver syge af listeria fra fødevarer, bør både fødevareindustrien og forbrugerne koncentrere indsatsen om hygiejne, opbevaringstemperaturer og produkternes holdbarhed. Det anbefaler det videnskabelige panel for biologiske farer under den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, i en ny rapport. http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=12970&PID=220791&NewsID=1732


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00