Kulinarisk madkvalitet på sygehusene

KORT NYT: 260 medarbejdere fra sygehuskøkkener i Region Sjælland er nu involveret i et storstilet projekt, der skal udvikle kulinariske og indbydende måltider til patienterne.
Christian Juhl Mølgaard

Projektet om at udvikle endnu mere kulinariske måltider fra storkøkkenerne foregår i et samarbejde med Viffos og fødevareproducenter.

Bag det nationale videncenter for fødevarer og sundhed, Viffos, er et konsortium bestående af University College Sjælland og Uddannelsescentret i Roskilde.

Undervisningsministeriet har støttet oprettelsen af Viffos, som i den senere tid har uddannet lærerkræfter specielt til projektet i Region Sjælland.

"I første omgang bliver det regionens egne patienter, der kommer til at kunne se og smage en forskel, men erfaringerne fra projektet 'Kulinarisk madkvalitet på sygehusene', der løber et år frem, kan lægge kimen til en ændring på landets øvrige sygehuse, på plejehjem og andre institutioner, siger centerleder Gitte Gross fra Viffos, og fortsætter:

"Projektets mål er også at skabe ny viden om kulinarisk kvalitet, som kan bruges direkte til at forbedre fødevareuddannelserne."

Der er investeret markant i projektet, som også støttes af blandt andet Vækstforum Sjælland og Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00