Den visionsløse terrier

PORTRÆT: En af Socialdemokraternes mest diskuterede ordførere er Jens Peter Vernersen. Han er vellidt i toppen, men ikke ordentligt respekteret blandt sundhedsaktørerne.
Maria Dalby

På kræftsagen leverede han varen, og han var væsentlig mere aggressiv end sin forgænger. Men generelt set er der en mangel i partiet på politiske visioner, og hvad man vil, og det gælder da også Vernersen.

Peter Mogensen
Politisk kommentator
Vernersen kan faktisk det, som få socialdemokrater formår - han bider sig fast - og følger en sag. Han er god blandt de dårlige.

"Han er en af de få socialdemokrater, hvor man lægger mærke til, at han har et fagområde. Han har været den terrier, som var hele meningen med at udnævne ham til sundhedsordfører. Han er det bedste kort, som partiet har haft at spille," siger Peter Mogensen, der er politisk kommentator ved Politiken.

Men man skal ikke begynde at sammenligne ham med en rigtig god sundhedsordfører, for visionerne og resultaterne mangler. Flere kilder, Altinget|Sundhed har talt med, peger på, at det er svært at se, hvad Socialdemokraterne vil på sundhedsområdet.

"Socialdemokraternes sundhedspolitik blæser i vinden," siger en kilde i partiet.

"På kræftsagen leverede han varen, og han var væsentlig mere aggressiv end sin forgænger. Men generelt set er der en mangel i partiet på politiske visioner, og hvad man vil, og det gælder da også Vernersen," siger Peter Mogensen.

Han vurderer, at der sikkert har været bedre ordførere på området tidligere, men at det er den bedste, partiet kan stille med nu.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00