PLO: Pas på vagtlægeordningen

VAGTLÆGEORDNING: Danske Regioner har foreslået at lade sygeplejersker deltage i vagtlægeordningen. Praktiserende Lægers Organisation frygter, at det vil føre til flere fejlvisitationer og øget arbejdsbyrde.
Oliver de Mylius
Sætter man sygeplejersker til at varetage de praktiserende lægers arbejde, kan det få fatale konsekvenser. Sådan lyder reaktionen fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO) på Danske Regioners forslag om at lade sygeplejersker deltage i vagtlægeordningen. De frygter, at det vil føre til fejlvisitationer og øget arbejdsbyrde for lægerne.

Sygeplejersker kan udføre afgrænsede opgaver
Grundlæggende er PLO begejstrede for udsigten til reformer af vagtlægeordningen og glæder sig over, at sundhedsministeren har iværksat et kvalitetstjek af denne ordning. Næstformand Henrik Dibbern er da heller ikke fuldstændig afvisende over for at involvere sygeplejersker i ordningen.

"Senest har regionerne ønsket sygeplejersker frem i "vagtlægeordningens frontlinje". Vi kan være lidt usikre på, hvad de mener, men hvis det handler om at skabe mulighed for, at vagtlægeordningen i stigende omfang kan gøre brug af sygeplejersker til at varetage en række nøjere afgrænsede behandlingsopgaver i lægevagten, hilser vi udspillet velkomment," udtaler Dibbern i et debatindlæg på læger.dk. Han håber derved, at lægerne vil kunne koncentrere sig om egentligt lægelige opgaver.

Fatale konsekvenser for borgerne
At sygeplejerskerne skal overtage lægernes arbejde i visitationen af de akutte henvendelser til sundhedsvæsenet, er PLO til gengæld afvisende over for. Dibbern frygter, at det vil føre til flere fejlvisitationer.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00