S indkalder til nyt samråd om forsøg med syge

SYGEDAGPENGE: Socialdemokraterne har ikke opgivet at standse forsøget med sygedagpengemodtagere. S mener fortsat, at forsøget er ulovligt, og indkalder nu til det andet åbne samråd om sagen.
Foto: www.damsbo-andersen.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Efter lange diskussioner, først på et åbent samråd i Arbejdsmarkedsudvalget og siden ved en hasteforespørgsel i Folketingssalen, har oppositionen ikke fået nok af at tale om det omstridte forsøg med sygedagpengemodtagere.

Lennart Damsbo-Andersen (S) har nu indkaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til det andet åbne samråd i Arbejdsmarkedsudvalget om det omstridte forsøg, hvor to grupper af sygedagpengemodtagere bliver behandlet forskelligt som del af forsøget.

Den ene gruppe skal rette sig efter de gældende regler for at få dagpenge, mens den anden gruppe eksempelvis skal gennemgå 10 timers aktivering for at får dagpenge.

"Jeg har indkaldt til det åbne samråd onsdag 29. april for at få vished for, om ministeren kan garantere, at forsøget er foregået på lovlig vis," siger Lennart Damsbo-Andersen.

0:000:00