Tandlæger og læger vil af med gabestok

FEJLBEHANDLING: Tandlæger og læger, som har fået påbud og lignende, skal ikke længere offentliggøres på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, mener de to standes interesseorganisationer.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Umiddelbart vil vi ikke anbefale, at man lukker registeret. Men hvis patienterne kan sikres lige så godt eller bedre på en anden måde, så er vi åbne over for det.

Pia Christmas-Møller
Formand, Danske Patienter

B.T. kalder listen "Lægernes forbryder-album". Læger og tandlæger kalder den for en ubrugelig gabestok. Vi taler om Sundhedsstyrelsens liste over sundhedspersoner som har fået påbud, er under tilsyn, eller har fået frataget deres autorisation helt eller delvist.

Både læger og tandlæger ønsker, at man stopper offentliggørelsen af deres medlemmer, som får påbud og lignende fra Sundhedsstyrelsen.

Til efteråret skal patientklagesystemet revideres. Og hos Lægeforeningen ønsker man gabestokken fjernet. Fordi det ellers er borgeren, som skal vurdere, om de tør benytte lægen. At vurdere om en læge er kvalificeret bør være en myndighedsopgave, og derfor er der ikke behov for et advarselsregister, mener lægerne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00