Danskerne frygter mest salmonella fra kylling

SMITTE: Selv om flere danskere rammes af salmonellainfektioner fra svin end fra kylling, frygter et massivt flertal af danskerne at få det via kyllingekød.
Foto: www.colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Om meningsmålingen:

Spørgsmål:

Hvilken kødtype frygter du mest at blive smittet af salmonella fra:

Svin: 9,2 %

Kylling: 73,3 %

Ved ikke: 17,5 %

1023 deltog i undersøgelsen, som er udført af A&B Analyse.

Tidligere tiders salmonellaproblemer i kyllingekød hænger fast i danskernes bevidsthed.

Det viser en meningsmåling, som analysebureauet A&B Analyse har lavet for Altinget.

På spørgsmålet om, hvor de tror salmonellarisikoen er størst, svarer kun hver 10. deltager i undersøgelsen "svinekød", mens næsten to ud af tre svarer "kylling".

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00