Pia Christmas går fra Danske Patienter i protest

AFSKED: Pia Christmas-Møller trækker sig som formand for Danske Patienter. Forretningsudvalg krævede en mindre positiv omtale af privathospitaler.
Pia Christmas-Møller forlader øjeblikkeligt Danske Patienter.
Pia Christmas-Møller forlader øjeblikkeligt Danske Patienter.Foto: Ole Nikolaj Toft
Christian Juhl MølgaardOle Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Danske Patienter er en paraplyorganisation for 14 medlemsforeninger, heriblandt Nyreforeningen, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse.


Kilde: danskepatienter.dk

Danske Patienter har fremsat et krav om, at formanden ikke må tale positivt om privathospitalers rolle i det danske sundhedssystem.

Det er ifølge folketingsmedlem Pia Christmas-Møller årsagen til, at hun med øjeblikkelig virkning træder tilbage som formand.

"Da kravet går ud på, at jeg som repræsentant for DP ikke kan udtrykke anerkendelse af, at privat- og foreningsejede hospitaler kan bidrage positivt til den sundhedspolitiske udvikling, er det direkte uforeneligt med, hvad jeg står for, hvilket hele tiden har været kendt," siger hun i en pressemeddelselse, hvor hun også skriver, at der er grundlæggende problemer med paraplyforeningens måde at fungere på. 

Privathospitaler gjorde udslaget
Danske Patienters hidtidige næstformand, Stig Hedegaard, bliver fungerende formand, indtil der er fundet en efterfølger.

Han slår over for Altinget fast, at Pia Christmas-Møller, der har været formand siden april, har gjort et stort arbejde for Danske Patienter for at gøre foreningen mere synlig.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00