Analyse af 
Erik Holstein

Løkkes barske snit

ANALYSE: Statsministeren udskiftede ikke kun udtjente ministre, men måtte også sige farvel til sin nærmeste allierede. Rokaden styrker områder som sundhed og kultur, men åbner flanker på miljø og retspolitik.
Det mest overraskende ved den store rokade er, at den nye regering hverken har deltagelse af Søren Gade eller Kristian Jensen.
Det mest overraskende ved den store rokade er, at den nye regering hverken har deltagelse af Søren Gade eller Kristian Jensen.Foto: Hasse Ferrold
Erik Holstein

Det var på ingen måde med i Kristian Jensens karriereplan, at han skulle skifte ministertaburetten ud med posten som gruppeformand. Han ville gerne have været undervisningsminister, men Løkke foretrak ham som ny gruppeformand.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget | Christiansborg

Regeringsrokaden blev af mammutformat, men spørgsmålet er, om kvaliteten matcher kvantiteten.

For ganske vist hamrede Lars Løkke Rasmussen (V) og Lene Espersen (K) eftertrykkeligt deres vilje igennem og fik skabt et helt nyt ministerhold efter Fogh-æraen. Men på centrale politikområder kan imødeses nye problemer.

Ingen kan efter tirsdagens regeringsomdannelse beskylde Løkke for at mangle handlekraft på det punkt, for sammenlignet med Anders Fogh Rasmussen (V) er Løkke særdeles barsk i sin uddeling af fyresedler. De fleste afskedigelser er velbegrundede, men det er langtfra sikkert, at den nye regering vil vise sig at være stærkere end den regering, Løkke overtog fra Fogh. 

Dokumentation
 

0:000:00