Mød Altingets nye debatpanel

DEBAT: Fem nye stærke debattører fra forskningsverdenen, industrien og organisationerne står klar til at sætte deres aftryk på sundhedsdebatten i Altinget.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Foto: Kirsten Mengel
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Altinget | Sundheds nye debatpanel består af fem debattører med forskellig viden og tilgang til sundhedsområdet. I de kommende måneder vil de på skift levere skarpe og nuancerede indspark til sundhedsdebatten.

Ulrik Becker, Overlæge, dr.med., Gastroenheden, Hvidovre Hospital og Adjungeret Professor, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
Leversygdomme, genstandsgrænser og kvalitetskriterier i behandling og uddannelse. Når det kommer til forskning og erfaring i alkoholproblemer og behandling af alkoholisme og alkoholrelaterede sygdomme er Ulrik Becker manden at spørge. Ulrik Becker har i sin egenskab af både overlæge ved mave-tarmafdelingen på Hvidovre Hospital og adjungeret professor ved Statens Institut for Folkesundhed både fingeren på pulsen angående den nyeste forskning og sundhedsvæsnet i praksis. Endvidere har Ulrik Becker en baggrund som formand for lægeforeningens misbrugsudvalg og som leder gennem 10 år for det nu nedlagte alkoholbehandlingscenter Alkoholenheden.

Johannes Flensted-Jensen, Danmarks Lungeforening, formand
Ved Danmarks Lungeforenings fødsel for over 100 år siden var det tuberkulose, foreningen kæmpede i mod. Formand Johannes Flensted-Jensen og de omkring 5000 medlemmer har dog stadig masser at kæmpe for. Ca 430.000 danskere lider af KOL. Sygdommen, der ofte skyldes rygning, er uhelbredelig og kan i bedste fald kun bremses. Men stadig bedre medicin og viden om de positive virkninger af fysisk træning kan hjælpe patienterne. Foreningen kæmper derfor for politikernes opmærksomhed, fordi lungesygdomme helt generelt får meget lidt mediefokus, hvis man tager deres udbredelse i betragtning.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00