Om  
Lisbet Zilmer-Johns
Nick Hækkerup

Styrelsen for Forsyningssikkerhed får permanent direktør

Fungerende direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns er blevet udnævnt til direktør for styrelsen.

Siden 28. august har Lisbet Zilmer-Johns været fungerende direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed. Nu får hun lov til at forsætte i styrelsen som direktør.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Lisbet Zilmer-Johns kom til Styrelsen for Forsyningssikkerhed fra en stilling som vicedirektør og fungerende direktør i Udenrigsministeriet, hvor hun også tidligere har været centerchef. 

Som direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed, skal Lisbet Zilmer-Johns være med til at understøtte den nationale teststrategi og skabe nationale lagre af værnemidler og kritiske ressourcer.

"Det er vigtigt for mig at opbygge et godt og tæt samarbejde med både sundhedsmyndigheder, øvrige beredskabsmyndigheder, regioner og kommuner, da det er helt afgørende for, at styrelsen bliver en succes," siger Lisbet Zilmer-Johns i pressemeddelelsen.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed blev oprettet i slutningen af august 2020 som svar på coronakrisen. Styrelsen har ikke blot til formål at understøtte sundhedsmyndighederne under coronakrisen. Den skal også understøtte beredskabet i fremtidige kriser. Det er ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) en vigtig rolle, som Lisbet Zilmer-Johns er den rette til at lede.

"Lisbet Zilmer-Johns har som fungerende direktør for styrelsen været med fra styrelsens oprettelse, og jeg er sikker på, at hun er den helt rette til at fortsætte arbejdet med at gøre samfundets beredskab robust – både i forhold til de aktuelle udfordringer og ved fremtidige kriser,” siger Nick Hækkerup.

Lisbet Zilmer-Johns tiltræder officielt som direktør 1. december.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbet Zilmer-Johns

Direktør for udenrigspolitik, Udenrigsministeriet
msc (London School of Economics 1991), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1992)

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

0:000:00