Aktører bakker op om opgør med rigide dokumentationskrav

Regionsformand Heino Knudsen (S) og hans kollega i Nordjylland, Mads Duedahl (V), blæser til kamp mod bureaukrati i sundhedsvæsenet. Lægeformand Camilla Rathcke glæder sig over, at regionspolitikere melder sig ind i kampen mod overdrevne dokumentationskrav, men påpeger, at det svære bliver at skelne mellem nødvendig og unødvendig regulering

Mette Frederiksen (S) lagde i sin nytårstale op til at sætte ældreområdet fri af regler og registreringskrav. Statsministeren bør have samme ambition for sundhedsvæsenet, mener aktører.
Mette Frederiksen (S) lagde i sin nytårstale op til at sætte ældreområdet fri af regler og registreringskrav. Statsministeren bør have samme ambition for sundhedsvæsenet, mener aktører.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det er ikke kun på ældreområdet, der skal ryddes op i en jungle af uigennemtænkte retningslinjer og dokumentationskrav, der gør livet surt for medarbejdere og borgere. Der er brug for en lignende revolution i sundhedsvæsenet.

Det mener to af landets fem regionsformænd. Mandag opfordrede socialdemokraten Heino Knudsen fra Region Sjælland i et opråb sin partifælle og statsminister Mette Frederiksen til at sætte sundhedsvæsenet fri.

Opråbet kommer i kølvandet på statsministerens nytårstale, hvor hun lagde op til et opgør med "proces, bureaukrati, kontrol og skemaer".

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00