Aktører udpeger huller i regeringens-statusrapport  

STATUS: Læge- og patientforeninger erklærer sig kun delvist enige i regeringens statusrapport for det danske sundhedsvæsen. Der efterlyses fokus på social ulighed, kronikere og fremtidig patientvækst.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har især hæftet sig ved geografiske forskelle i ventetiden til blandt andet kræftbehandling.
Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har især hæftet sig ved geografiske forskelle i ventetiden til blandt andet kræftbehandling.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Kvaliteten i behandlingen må ikke afhænge af, hvor man er bosat, eller hvordan man er uddannet.

Lars Engberg
Formand, Danske Patienter

Sundhedsvæsnet er grundlæggende i god form, men der er for store forskelle i ventetiden til behandling og udredning. Det er sundhedsminister Sophie Løhdes (V) hovedkonklusion efter at have læst Sundhedsministeriets status-rapport om sundhedsvæsnets tilstand, som hun bestilte kort efter sin tiltrædelse.

LÆS: Her er regeringens status på sundhedsområdet

En status, der skulle give et overblik over, hvor regeringen skal sætte ind i de næste fire år.   

"Patienterne har samme rettigheder i sundhedsvæsnet, men den geografiske ulighed i sundhed betyder, at ikke alle får deres ret, for i praksis får patienterne ikke de samme behandlingstilbud på tværs af landet. Det kan danskerne ikke være tjent med, og derfor er det også en bunden opgave, at forskellene i den geografiske ulighed i sundhed bliver mindre de kommende år", siger Sophie Løhde om rapporten, der stort set ikke sammenligner behandlingsresultater.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00