Akutområdet er under lup i Sundhedsstyrelsen

INTERVIEW: Sundhedsstyrelsens anbefalinger til akutområdet kommer alligevel ikke på mandag. Men hvad er det egentlig, anbefalingerne skal løse, og hvor ligger knasterne? Centerchef Janet Samuel løfter en flig af sløret for arbejdet.

Foto: Lars Rasborg/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det er let nok at sige, at man ikke skal indlægge så meget, men hvis man ikke har andre relevante og tilgængelige muligheder, så er det klart, at man indlægger.

Janet Samuel
Centerchef, Sundhedsstyrelsen

Udskudt til 2019.

Det er ikke kun sundhedsreformen, der har vist sig at være en sværere nød at knække end som så. Nu er også Sundhedsstyrelsens anbefalinger til den akutte sundhedsindsats udskudt til det nye år.

Anbefalingerne skulle have været præsenteret på en konference i København mandag 3. december, men programmet er i denne uge ændret til en debat om akutområdet. Ændringen har dog intet at gøre med regeringens udskydelse af udspillet til en sundhedsreform, forsikrer centerchef Janet Samuel. 

Dokumentation

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for akutområdet

Den 3. december 2018 afholder Sundhedsstyrelsen konference som et led i arbejdet med at opdatere anbefalingerne for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade.

De nuværende sundhedstilbud er tilrettelagt ud fra anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen kom med for mere end 10 år siden. Siden da er der sket store ændringer i den akutte indsats. Det er baggrunden for de kommende anbefalinger.

Anbefalingerne vil blive offentliggjort i 2019 efter en offentlig høring.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00