Akutte hjertepatienter tilses ikke af hjertelæger

HJERTESYGDOM: 11 hospitaler, som modtager akutte hjertepatienter, har ikke ansat kardiologer uden for normal dagtid. Dansk Cardiologisk Selskab vil skære en fjerdedel af afdelingerne fra.
Akutte hjertepatienter er ikke garanteret at blive tilset af en hjertelæge. 11 ud af 38 hospitaler, som modtager akutte hjertepatienter, har ikke altid kardiologer til rådighed uden for hospitalernes normale dagtid. Det skriver Dagens Medicin 18. marts 2011.

Tallene stammer fra en undersøgelse fra Dansk Cardiologisk Selskab, der har spurgt landets hospitaler om akutberedskabet for hjertepatienterne.

Christian Hassager, formand for Dansk Cardiologisk Selskab, mener, at løsningen er at lukke afdelinger ned, som ikke har mulighed for at tilkalde hjertespecialister uden for normal dagtid.

"Som fagligt selskab bliver vi nødt til at tage stilling til, hvad der er fagligt rigtigt, og det er at skære i hvert fald en fjerdedel af afdelingerne fra eller at uddanne flere kardiologer, så der er nok til at dække vagterne. Det er ikke i orden, som det fungerer nu," siger han til Dagens Medicin.

0:000:00