Alle er enige om at vi skal bruge fremtidens sundhedsteknologi, men...

BARRIERER: ... alligevel sker der kun ganske få fremskridt. Er problemet, at overdrevent fokus på databeskyttelse forhindrer projektmagerne i at fejle forlæns? Og hvad betyder det for den offentlige sektors vilje til at reformere sig selv?

Foto: Søren Malmose/Mandag Morgen
Klaus Ulrik Mortensen

Du får ikke folk til at tage det bredt til sig, hvis du sender dem hjem med noget apparatur, som letter dagligdagen, er billigere for systemet og alt muligt vidunderligt, men som de ikke har tillid til virker, når det skal.

Camilla Hersom
Formand, Danske Patienter

Det er ikke projektmagernes job at starte ud med at løse alle juridiske problemer. Det jeg advokerer for er, at I skal give os et frirum, hvor vi kan få lov at lave projekterne i et økomiljø. Hvor vi kan få lov at se stort på sikkerheden inden for de afgrænsede rammer, så vi kan drage os de nødvendige erfaringer. Og så må vi fokusere på spørgsmål om datasikkerhed efterfølgende.

Klaus Phanareth
Formand, Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin

To debatter satte sidste uge fokus på en af tidens helt centrale problemstillinger:

Hvordan vi implementerer den perlerække af nye teknologier, som allerede er til rådighed, til gavn for patienterne i det danske sundhedsvæsen?

Vi begynder i Øksnehallen et voksent stenkast fra Københavns Hovedbanegård. Her havde Mandag Morgen torsdag endnu en gang indbudt godt tusind fagpersoner til at drøfte velfærdsinnovation i den offentlige sektor.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00