Alle holder af Løkke

PORTRÆT: Ofte ender venner i politik hurtigt som fjender. Men Løkkes venner er fortsat venner. Til trods for en Løkke i strid modvind.
Venstres øverste ledelse ved landsmødet forleden, hvor Løkke måtte tage et stort medansvar for, at et lille flertal af de delegerede stemte ledelsen ned med et krav om mulighed for brugerbetaling i den primære sundhedssektor.
Venstres øverste ledelse ved landsmødet forleden, hvor Løkke måtte tage et stort medansvar for, at et lille flertal af de delegerede stemte ledelsen ned med et krav om mulighed for brugerbetaling i den primære sundhedssektor.Foto: Altinget
Maria Dalby

Det er blevet helt åbenlyst for mig, at det, man ønsker, er at få hans hoved på et fad.

Birthe Skaarup
Formand for Folketingets Sundhedsudvalg (DF)
Det har langt fra været Lars Løkke Rasmussens efterår. Når han alligevel fortsat er en ubestridt kronprins i Venstre, skyldes det ikke mindst, at han er partiformand og statsminister Andres Fogh Rasmussens åbenlyse modsætning.

"Lars Løkke har et Clinton-gen. Når han lægger hånden på folks skuldre, så får de en følelse af, at de er de vigtigste," siger Søren Pind. Han har kendt Løkke, siden de var aktive i VU, da Pind som 16-årig meldte sig ind, og Løkke var formand. Allerede dengang var han en imponerende figur.

Vennernes ven
Modsat Anders Fogh har Lars Løkke Rasmussen mange venner. Både i folketingsgruppen, blandt de andre ministre, i sit politiske bagland og sit eget tætte netværk, hvor der indbydes til middage med rigeligt at drikke.

Lars Løkke Rasmussen er nemlig modsat statsministeren en livsnyder. En mand, der ikke kan holde sig fra sine smøger, elsker et glas vin og tydeligvis ikke løber ti kilometer om dagen men i stedet lever fint med at veje over sin egen idealvægt.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00