Altinget.dk uddeler Ting-Prisen for første gang

Altinget.dk har indstiftet "Ting-Prisen", der første gang onsdag gives til en politiker med særlig evne til at øge respekten for det danske folkestyre, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.
Lars Igum Rasmussen

Sådan en idé er dag ét blot et slag i luften. Årene skal gå, førind man for alvor kan tale om tradition og kultur bag begrebet Ting-Prisen.

Rasmus Nielsen
Politisk redaktør, Altinget.dk
Efter godt fire år på bagen har netavisen Altinget.dk besluttet at indstifte en politiker-pris, Ting-Prisen. Den uddeles første gang på onsdag i Vandrehallen på Christiansborg, og gives ifølge fundatsen (se nedenfor) "til en politiker med særlig evne til at øge respekten for det danske folkestyre, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne."

"Politikere og journalister er i befolkningens øjne de to erhvervsgrupper, de generelt har ringest tillid til. Det er vel generelt ufortjent. Vi vil derfor gerne slå et lille slag hvert år ved Folketingets åbning for en politiker, der midt i al den daglige armlægning partierne imellem formår at trænge igennem de tykke mure ud til vælgerne og forklare, at folkestyret faktisk virker," siger Altinget.dks redaktør Rasmus Nielsen.

Pris-komitéen
Priskomiteen består i år og de følgende to år af professor, valgekspert Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus, ekspert i politisk kommunikation og lektor ved RUC Rasmus Jønsson, politisk journalist ved Politiken og medlem af bestyrelsen for Folketingets Presseloge Christine Cordsen, politisk redaktør ved Kristeligt Dagblad Henrik Hoffmann-Hansen samt Altinget.dks Rasmus Nielsen.

Billedhuggeren Pontus Kjerrman (født 1954) har lavet en bronzeskulptur specielt til Ting-Prisen, der fremstiller et dyremenneske i færd med at agitere fra en talerstol med pult. Ting-Prisen består af denne skulptur samt et diplom. Efter overrækkelsen er repræsentanter for Folketinget og partierne inviteret til frokost i Folketingets Restaurant Snapstinget sammen med prismodtageren og pris-komitéen.

Dokumentation
Ting-Prisen, fundats

  • 1. Netavisen Altinget.dk uddeler fra 2004 årligt Ting-Prisen i oktober, så vidt muligt den første onsdag i oktober kl. 12 i ”Rigets Midte”, Vandrehallen på Christiansborg.

  • 2. Ting-Prisen gives til en politiker med særlig evne til at øge respekten for det danske folkestyre, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

  • 3. Ting-Prisen består af en bronzeskulptur af en anerkendt dansk billedhugger – mærket Ting-Prisen, modtagerens navn og år samt giveren - og af et diplom.

  • 4. Altinget.dk udpeger hvert tredje år en priskomité på fem personer, her i blandt en forsker, en politisk redaktør fra et andet medium repræsenteret i Folketingets Presseloge samt redaktøren af Altinget.dk.

    Medlemmer af priskomitéen må ikke have partipolitiske tillidsposter.

  • 5. Komité-medlemmer indsender til Altinget.dk motiverede forslag til årets prismodtagere. Hvert medlem kan foreslå ét navn. Altinget.dks redaktør rundsender bruttolisten med forslag til årets vinder. Der søges herefter konsensus i komiteen. Så vidt muligt har hvert komité-medlem vetoret. Såfremt der ikke opnås fuld enighed om årets vinder, kåres den, der er bredest opbakning til.

  • 6. Efter årets prisuddeling samles prismodtageren og komitéen til frokost i Snapstinget. Hertil inviteres prismodtagernes ægtefælle, Folketingets Præsidium og direktør, partiernes gruppeformænd samt formanden for Folketingets Presseloge. En repræsentant for komitéen begrunder kort årets uddeling. Til frokosten inviterer komitéen endvidere en person til at tale lunt/vittigt om årets prismodtager.

    Christiansborg, september 2004

    Den første komité 2004-06 består af Christine Cordsen, Henrik Hoffmann-Hansen, Rasmus Jønsson, Rasmus Nielsen og Søren Risbjerg Thomsen.


  • Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00