Anklagemyndigheden beklager sygeplejerske-udtalelse

KORT NYT: Anklagemyndigheden beklager onsdag chefanklagers udtalelse om, at det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter.

Franka Lykke Vedel Kessing

Anklagemyndigheden beklager onsdag den sydsjællandske chefanklager Jeanette W. Andersens udtalelse om, at det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af deres patienter. Det sker i en erklæring efter pres fra Dansk Sygeplejeråd.

Striden mellem de to parter opstod, da Jeanette W. Andersen, der indtil for nyligt var anklager i sagen om en drabssigtet sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus, 11. august udtalte til TV2:

”Det viser sig jo faktisk, at undersøgelser rundtomkring i verden har godtgjort, at det er ikke usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter.”

Dokumentation

Anklagemyndighedens beklagelse:

”Anklagemyndigheden medgiver, at udtalelsen kunne have været formuleret anderledes, og har forståelse for, at sygeplejerskerne har opfattet den som krænkende.

Faktum er, at der ikke de sidste 25 år har været sager i Danmark, hvor en sygeplejerske er sigtet for manddrab, og at den tidligere omtalte undersøgelse udelukkende omfatter drab begået af sundhedspersonale i udlandet.

Det har med udtalelsen bestemt ikke været anklagemyndighedens intention at krænke sygeplejerskerne eller hænge sygeplejeprofessionen ud.

Anklagemyndigheden beklager derfor udtalelsen.”

Kilde: Dansk Sygeplejeråd


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00