Arbejdsgivere skal betale for regeringens lønløft til SOSU-elever

Regeringens forslag om at betale elevløn under uddannelsen til SOSU-elever over 25 år skal betales via AUB-ordningen, som alle virksomheder og kommuner bidrager til. Det møder kritik fra KL og Dansk Erhverv.

Tirsdag i denne uge kom regeringen med flere forslag til at styrke uddannelserne på SOSU-området. Løn i stedet for SU til voksenelever på hjælper-uddannelsen er en af dem.
Tirsdag i denne uge kom regeringen med flere forslag til at styrke uddannelserne på SOSU-området. Løn i stedet for SU til voksenelever på hjælper-uddannelsen er en af dem.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Det bliver de private og kommunale arbejdsgivere, der skal betale for de ekstra lønkroner  til sosu-elever over 25 år, som regeringen tirsdag foreslog med sit udspil "Forberedt til fremtiden III."

Det er i hvert fald regeringens ønske, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet til Altinget forud for de trepartsforhandlinger om forslaget, som ministeriet snart vil indkalde kommuner, regioner og fagbevægelsen til.

Pengene til at give eleverne løn på grundforløbet fremfor SU skal findes i den såkaldte AUB-ordning, hvor størstedelen af de lovpligtige indbetalinger kommer fra de private virksomheder. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024