Auken jubler over afgørelse i åbenheds-strid

EU: Europa-parlamentarikeren Margrete Auken (SF) jubler over, at EMA har fået fjernet et midlertidigt forbud mod at offentliggøre medicinalindustriens forsøgsresultater. Lif er bekymret.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

En historisk sejr for åbenhed i Europas medicinalindustri. Sådan betegner Europaparlamentarikeren Margrete Auken (SF) EU-Domstolens omstødning af en tidligere kendelse.

En kendelse, der gik på, at det fælles europæiske lægemiddelagentur (EMA) skulle skrue ned for sin åbenhedspolitik. Blandt andet i forhold til at give offentligheden adgang til visse typer forsøgsresultater fra lægemiddelvirksomhederne, når der var en verserende retssag mellem EMA og medicinalindustrien.

"Beslutningen truffet af Domstolens vicepræsident er fantastisk og vil få store følger for både industrien og EU's patienter fremover. Industrien kan ikke længere blot påberåbe sig kommercielle interesser imod EU's åbenhedslovgivning, men skal konkret kunne dokumentere, hvor åbenheden er skadelig for dem," siger Margrete Auken i en pressemeddelelse.

0:000:00