Bent Hansen om sundhedsdebatten: Pistolen sidder nogle gange lidt løst

PODCAST: Især i partier uden for regeringen er man for hurtig på aftrækkeren, når det kommer til at reagere politisk på enkeltsager i sundhedsdebatten. Det er HPV-sagen og medicinsk cannabis eksempler på, siger Bent Hansen i det nyeste afsnit af Altingets podcast "Sundhedsvæsenet ifølge Bent Hansen".

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Lise-Lotte SkjoldanOle Nikolaj Møbjerg Toft

Find os på iTunes her | Find os på Soundcloud her.

Medicinsk cannabis og HPV-vaccinen er nogle af de emner i sundhedsdebatten, hvor politikerne har haft for lidt is i maven i forhold til at modstå presset fra medierne og tænke sig om en ekstra gang.

Sådan lyder det fra Bent Hansen, tidligere formand for Danske Regioner, i det nyeste afsnit af Altingets podcast "Sundhedsvæsenet ifølge Bent Hansen".

Fakta
SUNDHEDSVÆSENET IFØLGE BENT HANSEN

Den afgående formand for Danske Regioner, Bent Hansen, vil i en ny podcast over seks afsnit gå i dybden med sin tid i det danske sundhedsvæsen. 

Udover at fortælle om de forskellige sundhedsministre igennem tiden, vil Bent Hansen gå i dybden med udvalgte organisationer på sundhedsområdet, med regionernes fremtid, økonomiforhandlingerne, mediedækningen af sundhedsområdet og Bent Hansens tre bedste oplevelser og tre dårligste oplevelser på sundhedsområdet.

I afsnittet gennemgår Bent Hansen, hvordan sundhedsdebatten har udviklet sig gennem tiden, og han vurderer både medier, politikere og sundhedsansattes bidrag til den offentlig debat.

Bent Hansen mener, at der er politikere i Danmark, der reagerer for hurtigt på enkeltsager og kræver handling, fordi noget "er for dårligt". Det er særligt de partier, der ikke traditionelt går efter regeringsmagten, der efter Bent Hansens mening er for hurtige på aftrækkeren.

Fakta
SÅDAN ABONNERER DU PÅ PODCASTEN

Du kan få hvert afsnit af Sundhedsvæsenet ifølge Bent Hansen direkte ned på din telefon, hvis du abonnerer på kanalen Altinget: special via iTunes eller Soundcloud.

Hvis du vælger at abonnere på podcasten via iTunes, vil hver episode blive hentet ned på den app, som hedder "Podcasts". Den er automatisk installeret, hvis du har en iPhone. Har du en anden smartphone, skal du downloade appen.

Hvis du følger os via Soundcloud, skal du hente den app, hvorefter du vil kunne høre hver episode herigennem.

Hører du podcast igennem andre apps, vil Altinget: special også være tilgængelig i langt størstedelen af dem.

Derudover vil hvert afsnit af Sundhedsvæsenet ifølge Bent Hansen udkomme i Altingets sundhedsnyhedsbrev, og du vil have mulighed for at lytte til hvert afsnit i selve artiklen.

"Hos de regeringsbærende partier har man alligevel formået at have lidt is i maven og sige: Nu undersøger vi sagen. Men hos partierne uden for regeringen sidder pistolen godt nok lidt løst i bæltet en gang imellem," siger Bent Hansen.

Få patienter til særlige HPV-afdelinger
Den tidligere formand for regionerne ærgrer sig blandt andet over, at enkelte kendte mennesker har været med til at påvirke debatten om medicinsk cannabis så meget, at politikerne til sidst løftede sagen ind på Christiansborg og vedtog en forsøgsordning.

"Det er ærgerligt, at man ikke har brugt den samme tilgang til medicinsk cannabis, som man bruger til al mulig anden medicin," siger Bent Hansen.

På samme måde mener Bent Hansen, at man burde have slået koldt vand i blodet, da HPV-debatten var på sit højeste. Især mener han, at det var skudt over målet at få lavet særlige 'En indgang-afdelinger' i hver region til de piger, der efter at være vaccinerede oplevede uforklarlige symptomer.

"I dag får vi jo henvist 1-2 patienter på landsplan om måneden til det særlige set-up, man fik lavet. Samtidig fik man sat de forebyggende tilbud, der var for at forhindre, at nogen får livmoderhalskræft, i stå. Man kan jo frygte, at det får en konsekvens for nogle af de unge, der ikke blev vaccineret dengang," siger Bent Hansen.

I podcast-afsnittet kommer Bent Hansen også ind på, hvordan sociale medier har påvirket sundhedsdebatten, og hvad lister som Psykiatrilisten gør for demokratiet.

Find os på iTunes her | Find os på Soundcloud her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Hansen

Bestyrelsesformand, Grenaa Havn., fhv. regionsrådsformand (S), Midtjylland og formand for Danske Regioner
cand.mag. i historie og samfundsfag (Aarhus Uni. 1976)

0:000:00