Anmeldelse af 
Torben Mogensen

Boganmeldelse: Selv de allermest tungnemme er ikke i tvivl om holdningen til Sundhedsplatformen

Ny debatbog om Sundhedsplatformen er så ensidig, at det grænser til manipulation, men alligevel rejser den vigtige spørgsmål for sundhedsvæsenets ledere og politikere, skriver Torben Mogensen.

Det største problem med Sundhedsplatformen var, at den resulterede i en tillidskrise mellem ledere og medarbejdere, skriver Torben Mogensen.
Det største problem med Sundhedsplatformen var, at den resulterede i en tillidskrise mellem ledere og medarbejdere, skriver Torben Mogensen.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Torben Mogensen
Destruktiv digitalisering
Niels Bentzon og Jacob Rosenberg
320 sider, FADL's Forlag

Mange kender allerede overlæge Niels Bentzon og professor, overlæge og politiker Jacob Rosenbergs (K) holdninger fra deres deltagelse i debatten gennem flere år – og med debatbogen 'Destruktiv Digitalisering' får man ikke skuffet sine forventninger om en unuanceret og stærk kritisk bog om indførelsen af Sundhedsplatformen, SP blandt venner og fjender, som elektronisk journal og administrativt system i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det er en kras kritisk, som de to regioner får. Selv de allermest tungnemme er ikke i tvivl om forfatternes syn på sagen, som bliver gentaget igen og igen. Men trods dét er det en spændende bog at læse, for forfatterne skriver godt.

Læseren skal dog passe på sit blodtryk under læsningen, for der er flere horrible eksempler på manglende og komiske funktioner i Sundhedsplatformen – for eksempel, hvordan kejsersnit, på amerikansk c-section, bliver oversat til "højeste niveau".

0:000:00