Dan J. vil ikke betale for kortlægning af MRSA

SVINE-SMITTE: Fødevareministeren mener, det er for bekosteligt at lave en komplet kortlægning af MRSA-smitten i danske svinestalde. Ministeren frygter problemets reelle omfang, lyder det fra Enhedslisten.
Den særlige svine-infektion MRSA kan smitte fra dyr til mennesker, som kan bære smitten videre uden selv at blive syge.
Den særlige svine-infektion MRSA kan smitte fra dyr til mennesker, som kan bære smitten videre uden selv at blive syge. Foto: Colourbox.com
Sara Fleckner Vilstrup

Ministeren er muligvis nervøs for at få et svar, der viser at svineproduktionen er genneminficeret af den her MRSA. For det kan man ikke bare ignorere.

Per Clausen (EL)
Fødevareordfører
"Det vil koste 100 millioner kroner, og det er tvivlsomt, hvad vi kan bruge undersøgelsen til."

Sådan lød fødevareminister Dan Jørgensens (S) afvisning af en landsdækkede screening af MRSA-smitten i danske svinebesætningerne på et samråd onsdag om MRSA, hvor også sundhedsminister Nick Hækkerup (S) var indkaldt.

Dan Jørgensen pegede her på, at MRSA-problematikken er epidemilignende, og noget som man normalt afdækker helt for derefter at gøre noget ved det.

"Problemet er bare her, at vi ikke ved nok om, hvad vi kan gøre ved problemet. Vi kender ikke problemets karakter. Det med at screene stalde, er der en række problemer med som udgangspunkt," sagde han og henviste til at stalde, der måles som inficeret en uge, kan være fri for bakterien ugen efter og omvendt.

0:000:00