Danmark bringer diabeteskampen til Bruxelles

FREMSTØD: For at styrke kampen mod en hastigt voksende diabetes-epidemi søger den danske regering, Diabetesforeningen og Novo Nordisk at sætte problemet på dagsordenen i EU.
Ifølge WHO døde 271.300 europæere af diabetes-relaterede sygdomme i 2013.
Ifølge WHO døde 271.300 europæere af diabetes-relaterede sygdomme i 2013.Foto: Europa-Kommissionen
Michael Hjøllund

Jeg ser ikke EU i en stærk regulator-rolle, men i virkeligheden mest en facilitator for drøftelser af, hvordan vi håndterer kroniske sygdomme som diabetes

Nick Hækkerup (S)
Sundhedsminister
Fakta

European Diabetes Leadership Forum

Følger op på en lignende konference afholdt i 2012 under det danske EU-formandskab.

Konklusionen på sidste konference var et såkaldt "Copenhagen Roadmap", der er et katalog over praktiske tiltag, der skal styrke forebyggelse og behandling af diabetes. 


Kilde: www.diabetesleadershipforum.eu
BRUXELLES: 32 millioner. Så mange EU-borgere lider af diabetes, ifølge tal fra den Internationale Diabetes-sammenslutning. Og sygdommen er i markant vækst.

For at imødegå, hvad der fra mange kanter betegnes som en regulær epidemi, samler Diabetesforeningen med støtte fra industri-giganten Novo Nordisk flere hundrede politikere, eksperter og interessenter fra EU's medlemslande til et stormøde i Bruxelles.

Til at tale sagen havde Diabetesforeningen inviteret både protektor Prins Joachim, sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og EU's sundhedskommissær.

"Vi rejser til Bruxelles for at samle de gode eksempler, så vi kan lære af hinanden. Samtidig får vi mulighed for at understrege behovet for bedre behandling af diabetes," siger administrerende direktør i Diabetesforeningen Henrik Nedergaard.

0:000:00