Danske Regioner: Ja tak til 37 mio. kr.

Nye behandlingsformer inden for kræft- og hjerteområdet. Det vil formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) bruge 37 mio. kroner til.
Natali Braagaard

Den danske stat betalte i 2005 37 mio. kr. for, at bl.a. amerikanere får gratis akutbehandling i Danmark. Det på trods af, at turisterne i forvejen er forsikret til tænderne, og at danskere ikke har samme rettigheder i USA.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, kalder danskerne for tossegode:
”Det er selvfølgelig ikke en fornuftig udnyttelse af vores sundhedsressourcer. Det kan ikke hjælpe noget, at vi giver gratis ydelser til bl.a. amerikanere, når vi ikke har samme ret i USA. De må betale for de træk, de gør på vores sundhedsvæsen,” siger han.

Bent Hansen, som for nylig i en pressemeddelelse kritiserede regeringen for, at der på finansloven for 2007 ikke er penge nok til nye initiativer på sundhedsområdet, hilser de 37 mio. kr. velkommen:

”Vi har en række områder med nye behandlingsformer inden for både kræft og hjerteområdet, hvor pengene skal være meget velkomne. Vi har i det hele taget mange steder, hvor der er god brug for flere midler til at modernisere behandlingen,” siger formanden for Danske Regioner.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00