Danske Regioner om politikeres savn af indflydelse: Det kræver en forventningsafstemning

Man skal tage alvorligt, at fire ud af ti regionsrådsmedlemmer oplever det som svært at få indflydelse på sundhedsvæsenet, siger regionsformand Stephanie Lose (V). Løsningerne skal dog findes i de enkelte regioner, mener hun.

Danske Regioner har ikke planer om at igangsætte initiativer, der skal gøre det nemmere for flere regionsrådsmedlemmer at få indflydelse. I stedet skal de enkelte regioner arbejde med det, mener Stephanie Lose.
Danske Regioner har ikke planer om at igangsætte initiativer, der skal gøre det nemmere for flere regionsrådsmedlemmer at få indflydelse. I stedet skal de enkelte regioner arbejde med det, mener Stephanie Lose.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ninna Gøbel Rønberg

Det er vigtigt med en forventningsafstemning mellem politikerne og administrationen i regionerne. Det skal nemlig være tydeligt, hvornår regionsrådsmedlemmerne kan forvente indflydelse.

Det vurderer Danske Regioners formand Stephanie Lose efter, at en rundspørge viser, at fire ud af ti regionsrådsmedlemmer savner indflydelse.

Diskussionen er ikke ny, men skal tages alvorligt, siger Lose, der slår fast, at meget handler om forventningsafstemning:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00