DF: Enhedslisten vil blæse på social slagside

DEBAT: Fremfor at plapre velfærdsteknokratiske floskler om at fællesskabet betaler prisen for nogle borgeres livsstil, bør Enhedslisten overveje, hvordan der skabes dybere forudsætninger for, at folk får overskud til at kvitte tobakken, skriver Liselott Blixt (DF).

Af Liselott Blixt (DF)
Formand for Folketingets Sundhedsudvalg

Enhedslistens regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, Torben Kjær, påstår her på Altinget, at jeg og mit parti skulle have en ”forskruet” opfattelse af livskvalitet, fordi jeg i et indlæg tidligere har argumenteret for, at livskvalitet ikke er det samme som et langt liv.

Underligt nok giver Kjær mig ret i dette, men mener, at DF ikke gør nok for at forebygge livsstilssygdomme, fordi vi afviser effekten af at lade prisen på tobak stige yderligere.

Det mærkelige er, at Enhedslisten tilsyneladende er blevet helt blind på det sociale øje.

Forvrøvlede argumenter
Mange garvede rygere, som ikke kan lægge cigaretterne på hylden, vil netop få store problemer, hvis vi blot lader prisen på tobak stige, hvortil kommer, at grænsehandel og smuglercigaretter vil florere yderligere.

Det skal i øvrigt ses i det ironiske lys af, at Enhedslisten ikke har noget problem med, at folk inhalerer den langt giftigere røg fra en joint. Men dobbeltmoral er måske dobbelt så godt?

Er det pludselig Enhedslistens politik, at tobakslovgivningen i dén grad skal vende den tunge ende nedad og ramme de svageste?

At borgerne skulle kunne takke DF for nedskæringer er yderligere et forvrøvlet argument.

Vi afskaffede eksempelvis toprocents-besparelserne på sygehusene. Enhedslisten støttede en socialdemokratisk regering, som i dén grad lavede reformer og skar ind til benet.

Og mon ikke Torben Kjær har været med til at bakke op om den ubrugelige sundhedsplatform i regionen?

Torben Kjærs holdning er en gåde
I stedet for at efterplapre de typiske velfærdsteknokratiske floskler om, at visse borgeres livsstil er noget, ”fællesskabet betaler prisen for”, burde Torben Kjær og hans parti overveje, hvordan der skabes dybere forudsætninger for, at folk får overskud til at kvitte tobakken.

Vi er slet ikke uenige i, at forebyggelse er vigtig. Det samme er håndhævelsen af, at tobak ikke langes over disken til mindreårige.

Men hvordan man kan være tilhænger af legalisering af hashrygning, som vi ved kan medføre psykoser, og samtidig ønske dyrere cigaretter, er en gåde for mig.

Mon Torben Kjær og hans regions psykiatri er parat til de mange ekstra indlæggelser?

Forrige artikel Lægeforeningen til DF: Et godt liv er et sundt liv uden afhængighed Lægeforeningen til DF: Et godt liv er et sundt liv uden afhængighed Næste artikel Alzheimerforeningen: Ligestil demenssygdom med kræft Alzheimerforeningen: Ligestil demenssygdom med kræft
 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  En upolitisk kommentar

  Hvis I partier skal hælde det værste i hovedet på hinanden, kan I så ikke holde det indenfor Slotsholmens mure? Vi vælgere kan bruge det til ingenting !
  Vi har brug for ærlig arbejdsomhed og saglighed.
  ....
  Vi har bla har brug for en saglig begrundelse for, hvorfor DF under Finanslovsforhandlingerne "glemte" at have fokus på den sundhedssektor, DF havde givet løfter om at ville gøre en indsats for at forbedre.
  I stedet rettede I i DF Jeres intensive, vrede øjne og projektioner på en flok flygtende familier, hvis eksistens skulle kriminaliseres i en sådan grad, at deres børn skal isoleres sammen med deres traumatiserede forældre på en ubefolket ø i Smålandshavet under vilkår, der skal være så utålelige som muligt. Bla andet skal isolationen i særlig grad markeres ved, at antal færgeafgange til øen skal reduceres til det laveste niveau osv osv osv osv.
  Der skal selvfølgelig ikke stå "Arbeit macht Frei" ved indgangen, for forældrene må ikke arbejde. Til gengæld skal deres Integrationsydelse /Udrejsetillæg beskæres til under eksistensniveauet.
  Ovenstående indlæg af Liselott Blixt, der er formand for Folketingets Sundhedsudvalg, anser jeg som et forsøg på her op til valget at lægge røgslør over egen adfærd og holdning til såvel børn som voksne.
  ....
  Vi vælgere orker simpelthen ikke at skulle lægge ører til, at I, der har ansvaret for landets ledelse og derfor er ansvarlige for "den ordentlige tone" skælder og smælder for åben skærm samt i skrift og tale. Og vi orker slet ikke at skulle lægge ører til, at I også nedgør og kritiserer skiftende mindretalsgrupper,... oven i købet de svageste.
  **Gå efter bolden og ikke efter spilleren, - og vis os vælgere, hvad I dur til.**
  Hold Jer til emnerne og de problemstillinger, I har ansvaret for at løse på en ordentlig måde og på ægte dansk maner.
  Mobning er forbudt på folkeskolerne. Det burde også forbydes indenfor på Borgen.
  Øv Jer I at være uenige i gensidig respekt for, at I alle besidder en tillidspost.