DF: Kræftplan må ikke udsulte andre områder

Dansk Folkeparti kræver, at sundhedsminister Sophie Løhde (V) garanterer, at de 1,5 mia. kr. til Kræftplan IV ikke betyder besparelser på andre sundhedsområder.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, taler for at udsætte dele af kræftplan IV, hvis andre sundhedsområder bliver dårligere stillet. 
Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, taler for at udsætte dele af kræftplan IV, hvis andre sundhedsområder bliver dårligere stillet. Foto: Mathias Bojesen/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg vil rigtig gerne have denne kræftplan, der er nogle fine takter i det, som er lagt frem. Men det må ikke gå ud over andre sundhedsområder. 

Liselott Blixt (DF)
Sundhedsordfører

Det går ikke at bruge 1,5 milliarder kroner på endnu en kræftplan, hvis andre nødvendige sundhedsområder af den grund udsultes. Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt kort før, forhandlingerne om Kræftplan IV og Finansloven for 2017 går i gang.

”Det er problematisk, hvis man indfører nye tiltag via kræftplanen, og man samtidig må skære andre nødvendige områder væk,” siger Liselott Blixt. Hun henviser til, at regionerne lige nu er ved at lægge budgetter for 2017, hvor der lægges op til besparelser på en stribe områder. Konkret nævner hun eksempelvis, at hun er blevet kontaktet af sygehusafdelinger, der frygter store nedskæringer eller direkte lukninger, heriblandt en børneafdeling og en afdeling for blodsygdomme.

Kræver garanti 
Ifølge Liselott Blixt skal sundhedsminister Sophie Løhde (V) garantere, at regeringens forslag om at bruge 1,5 milliarder til kræftplan IV over de kommende år ikke betyder besparelser på andre nødvendige sundhedsområder.

0:000:00