DF: Tving kommuner til samarbejde om hjerneskader

TVANG: Dansk Folkeparti hælder nu til, at kommunerne skal tvinges til at samarbejde om fælleskommunale centre for genoptræning af hjerneskadede. SF og S er enige og håber, DF holder ord.
Foto: Colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis man tager de mere alvorlige hjerneskader, så vil en kommune med henholdsvis 60.000 og 20.000 indbyggere statistisk set have henholdsvis 21 og 7 tilfælde hvert år. Dermed har langt de fleste kommuner i Danmark ikke et befolkningsgrundlag til, at de kan have ansat de rigtige fagfolk.

Niels Anton-Svendsen
Formand, Hjerneskadeforeningen

Der kommer nu ekstra politisk fokus på genoptræningen og rehabliteringen af hjerneskadede. Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen (V), vil have sundhedsminister Bertel Haarder (V) til at få alle 98 kommuner til at dokumentere, at de kan tilbyde deres hjerneskadede borgere den behandling, de har brug for. 

Dansk Folkeparti er parat til at tvinge kommunerne til at samarbejde om fælles genoptræningscentre til de svære tilfælde.

Det sker, efter at blandt andet Hjerneskadeforeningen har alarmeret flere politikere i blandt andet Folketingets social-, arbejdsmarkeds- og sundhedsudvalg om, at genoptræningen og rehabiliteringen af hjerneskadede bliver forringet i disse år. I går onsdag 30. marts bragte Radioavisen desuden et indslag om problemstillingen (se linkboks). 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00