Om  
Katrine Mandrup Tang
Thorkild Olesen

Handicaporganisationer henter ny direktør i Danske Regioner

Danske Handicaporganisationer har ansat Katrine Tang som ny direktør. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør i Danske Regioner.

Peter Bjørnbak Hansen

Danske Handicaporganisationer (DH) har været på jagt efter en ny direktør, og valget er faldet på den 43-årige Katrine Tang. 

Det oplyser interesseorganisationen i en pressemeddelelse.

Den nye direktør kommer fra en stilling som vicedirektør i Danske Regioner, og formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, ser da også nyansættelsen som en styrkelse:

"Jeg glæder mig over, at en stor kapacitet som Katrine Tang bliver ny direktør for DH. Katrine kan gøre DH til et endnu stærkere talerør for mennesker med handicap. Hendes topledererfaring fra en paraplyorganisation og fokus på ledelse, udvikling og netværksdannelse vil løfte DH lokalt, på landsplan og internationalt."

Med skiftet til Danske Handicaporganisationer, der træder i kraft 1. november, gør Katrine Tang en ende på en 12 år lang karriere i Danske Regioner, hvor hun startede som chefrådgiver. 

Men hun glæder sig til de nye udfordringer.

"DH står stærkt som interessevaretager og fælles talerør for handicaporganisationerne. Og der er brug for denne stemme. Jeg glæder mig til at lære DH's politikere, medarbejdere, medlemsorganisationer og lokalafdelinger at kende. Jeg glæder mig til at komme i gang med at sikre indflydelse på den førte politik og udvikle DH som organisation," siger hun.

DH er talerør for handicaporganisationerne og repræsenterer alle typer af handicap. DH er paraplyorganisation for 34 medlemsorganisationer med cirka 340.000 medlemmer.

Katrine Tang afløser Lars Midtiby, som i juni blev direktør for Danmarks Naturfredningsforening.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katrine Mandrup Tang

Direktør, Danske Handicaporganisationer, fhv. Vicedirektør, Danske Regioner
cand.scient.pol (Københavns Uni. 2001)

Thorkild Olesen

Formand, Danske Handicaporganisationer, næstformand, Det Centrale Handicapråd
cand.mag. i historie og religionsvidenskab (Aarhus Uni. 2005)

0:000:00