Om  
Torsten Lauritzen

Diabetesforeningen skifter formand

Ved et kampvalg blev det afgjort, at professor Torsten Lauritzen afløser Truels Schultz som formand for Diabetesforeningen.

Astrid Johanne Bjørnskov

En af Danmarks største interesseorganisationer og patientforeninger, Diabetesforeningen, skifter nu formand. Det skriver Diabetesforeningen i en pressemeddelelse til Altinget.

Professor Torsten Lauritzen blev ved et kampvalg lørdag 25. maj valgt af foreningens repræsentantskab som ny formand. Det skete med 48 stemmer mod 43 stemmer til den hidtidige formand, Truels Schultz.

Torsten Lauritzen ser frem til at sætte sit præg på Diabetesforeningen, som er en af Danmarks største patientforeninger og interesseorganisationer med 92.000 medlemmer.

"Jeg brænder for sagen, og jeg vil kæmpe for at være jeres stemme. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for en stærk og slagkraftig forening og bygge videre på de flotte resultater, Diabetesforeningen allerede har opnået," siger Torsten Lauritzen.

Den nye formand er professor, dr.med., og tidligere praktiserende læge. Han er 68 år og har en omfattende forskerkarriere bag sig inden for netop diabetes. Han fungerer fortsat som professor to dage om ugen på Aarhus Universitet. Indtil for fire år siden drev han samtidig en lægepraksis i Ebeltoft. Torsten Lauritzen var fra 2015 til 2017 lægefaglig chefrådgiver i Diabetesforeningen.

Valget foregik på Diabetesforeningens repræsentantskabsmøde i Odeon Kongrescenter i Odense lørdag 25. maj.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torsten Lauritzen

Professor em., dr.med., Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet, medlem, Advisory Board Sankt Lukas Stiftelsen.
cand.med. (Aarhus Uni. 1977)