Om  
Otto Sneppen

Dødsfald: Ortopædkirurg, professor dr.med. Otto Sneppen (86)

Den fremtrædende ortopædkirurg, professor, dr.med. Otto Sneppen, Risskov, er død, 86 år gammel efter kort tids sygdom. Dronningen var blandt hans patienter. Bisættelsen har fundet sted.

Rasmus Nielsen

Gårdejer-sønnen fra Lyngby blev uddannet som læge i 1961, og ortopæd-kirurgien blev det speciale, der blev Otto Sneppens professionelle liv.

Blandt hans patienter var dronning Margrethe, der netop hos ham søgte råd og behandling for sin kendte knælidelse. Sneppen konstaterede i 1997, at smerterne stammede fra flere års slidgigt.

Otto Sneppen var den første herhjemme, der udførte udskiftning af knæled, og det lykkedes ham tillige at opbygge skulderkirurgien, så det gav international anerkendelse og respekt.

Otto Sneppen var først overlæge på Rigshospitalets afdeling for ortopædisk-kirurgi 1974-79, hvorefter han blev professor i sit fag ved Aarhus Universitet og overlæge ved Ortopædisk Hospital i Århus fra 1979.

Han var tillige redaktør og forfatter af lærebogen Ortopædisk Kirurgi, der betragtes som en klassiker indenfor faget, og som i en menneskealder er kommet i adskillige udgaver. Den 8. udgave udkom ved hans 80 års fødselsdag.

Otto Sneppen var både kendt som kliniker inden for ortopædkirurgien og som organisator inden for faget, hvor han bl.a. samlede de ortopædiske afdelinger i Århus og efter inspiration fra amerikanske centre gennemførte en stor specialisering.

Da han lod sig pensionere i 2004, efterlod han således et effektivt ortopædkirurgisk center i Århus på grundlag af et tæt samarbejde mellem fremtrædende behandlere, forskere og udviklere - både herhjemme og internationalt.

Otto Sneppen varetog en række nationale og internationale tillidshverv inden for ortopædkirurgien, ligesom han har modtaget flere hæderspriser, bl.a. fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet i 2004 og Gigtforeningens medalje for fremragende indsats i kampen mod gigt i 2006.

Nævnes skal det også, at professor Otto Sneppen i årene 2005-15 - efter sin pensionering - var kommitteret, dvs. seniorrådgiver, for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål. 

De senere år nød den fremtrædende læge bl.a. traveture i den nærliggende jyske natur samt kystfiskeri efter havørred.

Otto Sneppen, der var Ridder af 1. grad af Dannebrog, efterlader sin jævnaldrende hustru siden 1977, Louise.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Otto Sneppen

Professor, dr.med., fhv. kommitteret, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål (2005-15)
Med.eks. (1961)

0:000:00