Efter lægeprotest: S og DF vil have tidlig evaluering af tilsynspakke

PATIENTSIKKERHED: Efter massiv lægekritik af Styrelsen for Patientsikkerhed vil Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti nu have en tidligere evaluering af den tilsynspakke, styrelsen praktiserer efter.

Overlæge på Odense Universitetshospital Kristian Rørbæk Madsen og direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted holder pressemøde mandag morgen efter en fælles 20-timers vagt på sygehuset.
Overlæge på Odense Universitetshospital Kristian Rørbæk Madsen og direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted holder pressemøde mandag morgen efter en fælles 20-timers vagt på sygehuset.Foto: /ritzau/Tim Kildeborg Jensen
Lise-Lotte Skjoldan

Styrelsen for Patientsikkerhed står for skud.

Gennem måneder har styrelsen mødt tiltagende hårdere kritik af læger og sundhedspersoner, der mener, at der bliver gået for hårdt til værks med politianmeldelser og individuelle sanktioner, når der sker fejl i sundhedsvæsenet.

Kritikken er foreløbigt kulmineret med en underskriftsindsamling, der har fået opbakning fra over 9.000 læger. Den blev overrakt til styrelsesdirektør Anne-Marie Vangsted i mandags, efter hun havde tilbragt et døgn på en akutafdeling sammen med overlæge Kristian Rørbæk Madsen, der har været bannerfører for underskriftsindsamlingen.

0:000:00