Ekspert mistænker Sundhedsstyrelsen for bevidst lovbrud

PSYKIATER-SAG: Ekspert i offentlighedsloven Oluf Jørgensen har ”alvorlig mistanke” om, at Sundhedsstyrelsen mod bedre vidende ulovligt holdt dokumenter tilbage, som DR havde søgt aktindsigt i.  

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

”Det kan jo være, at Sundhedsstyrelsen ikke kender offentlighedsloven tilstrækkeligt. Men jeg sidder tilbage med en alvorlig mistanke om, at Sundhedsstyrelsen har forsøgt at undgå offentlig kritik, og derfor har de hemmeligholdt dokumenter, så længe den gik,” sådan lyder en af vurderingerne fra Oluf Jørgensen, der er ekspert i offentlighedsloven på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus til dr.dk.

Vurderingen kommer i forbindelse med dr.dk’s omtale af, at Sundhedsstyrelsen er blevet underkendt hos Ombudsmanden. En underkendelse som betød, at styrelsen ikke fik medhold i sin afvisning af en konkret aktindsigtsansøgning fra DR’s journalister.

Departement støttede styrelse
Journalisterne havde ansøgt om indsigt i 17 dokumenter i den meget omtalte sag om den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland. Styrelsen afviste inden ombudsmandens reaktion ansøgningen med, at oplysningerne var personfølsomme.