Eksperter og regioner afviser bekymrede læger: Syge børn hører hjemme i almen praksis

SYGE BØRN: PLO's forslag om at lade kommuner coronateste børn løser ikke problemet med pres på sygehusene, mener Danske Regioner. "Der er ikke brug for nye testtilbud," siger Stephanie Lose (V). Eksperter er enige.

Formand for PLO, Christian Freitag, vil have kommunerne til at coronateste syge børn, før de får adgang til almen praksis. 
Formand for PLO, Christian Freitag, vil have kommunerne til at coronateste syge børn, før de får adgang til almen praksis. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Selvfølgelig er der en risiko, men hvis den praktiserende læge beskytter sig mod smitte, så er risikoen meget, meget lille, så længe vi har det nuværende smittetryk.

Leif Vestergaard Pedersen

Det handler ikke om tests, men om at normalisere de praktiserende lægers rolle i sundhedsvæsenet. 

Sådan lyder reaktionen fra Danske Regioner, efter PLO-formand Christian Freitag onsdag i Altinget foreslog at coronateste syge børn, inden de får adgang til de praktiserende lægers klinikker.

"Der er ikke brug for nye testtilbud i kommunerne. Men vi har brug for den faglighed, som de praktiserende læger repræsenterer, når det drejer sig om børn, der har brug for at se en læge," siger regionsformand Stephanie Lose (V).

0:000:00