EU skærper overvågningen af lægemidler

MEDICIN: Med et nyt direktiv øger EU overvågningen af lægemidlers sikkerhed. Astrid Krag (SF) er stolt over, at de nye regler er blevet skabt under det danske formandskab.
Lobna Taiybi
Fakta

Kommissionen fremsatte forslag til direktivet og forordningen i oktober 2011 og februar 2012, og forslagene har siden da været forhandlet mellem EU's medlemslande i Rådet samt i Europa-Parlamentet.

Aftalen skal endeligt bekræftes af Europa-Parlamentet, Kommissionen og Rådet.


Kilde: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

Ny skærpet kontrol med lægemidler skal sikre EU-borgerne større sikkerhed.

Europa-Parlamentet, Kommissionen og Rådet er nemlig onsdag blevet enige om et nyt direktiv, der skærper overvågning af lægemidlers sikkerhed.

Med de nye regler vil man forebygge, at virksomheder fortier alvorlige sikkerhedsproblemer med lægemidler. Derfor skal lægemiddelvirksomheder, der holder op med at markedsføre et lægemiddel, orientere myndighederne om baggrunden for det.

Reglerne medfører også, at lægemidler under særlig overvågning automatisk kommer på en særlig overvågningsliste, der vil være offentligt tilgængelig. Derudover indfører EU en "hurtig procedure med fælles behandling på europæisk plan", der bliver iværksat, hvis der er mistanke om alvorlige sikkerhedsproblemer ved et lægemiddel.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00