Europa-Parlamentet opretter nyt udvalg til kampen mod kræft

EU: Parlamentet sætter kampen ind over for kræft med et nyt udvalg, der over det næste år skal finde ud af, hvordan man bedst muligt bekæmper sygdommen på EU-niveau. To danskere bejler til en plads.

Det nye kræftudvalg går i spænd med EU-Kommissionens nye kræft-handleplan, der er i høring i øjeblikket. Den endelige strategi bliver fremlagt sidst på året.
Det nye kræftudvalg går i spænd med EU-Kommissionens nye kræft-handleplan, der er i høring i øjeblikket. Den endelige strategi bliver fremlagt sidst på året.Foto: Thierry ROGE/Europa-Parlamentet
Simon Holst Jensen

Kræft er den næststørste dødsårsag i EU, og ifølge EU-Kommissionen slår den årligt 1,3 millioner mennesker ihjel i medlemslandene.

Det er en af årsagerne til, at Europa-Parlamentet nu opretter et midlertidigt udvalg, der skal arbejde for, at man på EU-plan kan gøre mest muligt for at forebygge kræft.

EU har ingen kompetence på sundhedsområdet, og derfor står der i beslutningsforslaget til oprettelsen af udvalget, at det drejer sig om ”europæisk samarbejde inden for forebyggelse, diagnose, behandling, forskning og andre områder”.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00