Europa-Parlamentet støtter tobaksstramninger

TOBAK: Europa-Parlamentet stemte tirsdag om sin holdning til det kontroversielle tobaksdirektiv. Resultatet er ikke optimalt, men overordnet set er der nu udsigt til stramninger, siger Christel Schaldemose (S).
Europa-Parlamentet stemte tirsdag om tobaksdirektivet, som nu skal forhandles på plads med Ministerrådet. Tobaksdirektivet skal strammes, så færre unge begynder at ryge.
Europa-Parlamentet stemte tirsdag om tobaksdirektivet, som nu skal forhandles på plads med Ministerrådet. Tobaksdirektivet skal strammes, så færre unge begynder at ryge.Foto: colourbox.com
Sara Fleckner Vilstrup

Det er godt, at en pakke skal bestå af 20 cigaretter. Det betyder, at tobaksindustrien ikke kan omgå afgifter, og at unge med få penge ikke kan købe en 10-pak, som det er muligt i flere lande i dag.

Christel Schaldemose (S)
Europaparlamentariker

Europa-Parlament gav tirsdag mandat til de videre forhandling om tobaksdirektivet.

Det skete ved en række afstemninger i Parlamentet, der blandt andet stemte for forbud mod snus og tobak med jordbær- og mentolsmag og for standardiserede cigaretpakker med markant større advarsler. Til gengæld faldt et forslag om, at e-cigaretter bør karakteriseres som medicin, hvilket havde betydet meget strammere regulering af produkterne.

Europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) er positiv over for flere af de tiltag, som blev stemt igennem.

0:000:00