Falck-boss: "Vi er simpelthen ikke en sund nok befolkning længere"

Det politiske system har spillet fallit i forhold til at lave reformer af samfundskomplekse problemstillinger. Sådan lyder det fra Jakob Riis, der vil gentænke flere nøglestrukturer i samfundet - ikke mindst sundhedsvæsenet.

Danmark er gledet ud af top ti, målt på arbejdsstyrkens sundhed. Det kan blive alvorligt for konkurrenceevnen på lang sigt, mener Jakob Riis. Arkivfoto. 
Danmark er gledet ud af top ti, målt på arbejdsstyrkens sundhed. Det kan blive alvorligt for konkurrenceevnen på lang sigt, mener Jakob Riis. Arkivfoto. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Hvis kampen for at sikre, at Danmark forbliver blandt de førende nationer i den globale konkurrence, blev udspillet som en fodboldkamp, ville Danmark have de rigtige spillere, men mangle den rette indstilling.

Det mener Falcks topchef, Jakob Riis. 

"Vi er det vindende hold, som er begyndt at hvile på laurbærrene. Det er en farlig kombination. Glasset er halvfyldt, for vi har alle forudsætningerne. Det handler ikke kun om de spillere, man sætter på banen, men også om det spilsystem og den indstilling, som de går på banen med," siger Jakob Riis. 

0:000:00