Flere med handicap er kommet i arbejde

HANDICAP: Ny rapport viser, at 17.000 flere personer med handicap er kommet i arbejde siden 2004. Dermed er målet for beskæftigelse i regeringens beskæftigelsesstrategi for handicappede nået.
Det er SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der har offentliggjort rapporten "Handicap og beskæftigelse", der viser, at omkring 17.000 flere personer, som havde et handicap i 2002, har fået arbejde siden 2004.

Målet er nået
Stigningen i handicappede på arbejdsmarkedet kan være effekten af regeringens beskæftigelsesstrategi for personer med handicap, som blev lanceret i 2004. Målet var at få flere i arbejde ved at bl.a. at øge kendskabet til støtteordninger som fleksjob og hjælpemidler samt forbedre mulighederne for at kombinere handicap og job.

Rapporten viser, at kendskabet til ordningen med fortrinsadgang for personer med handicap er øget fra 2005 til 2008. Kendskabet til ordningen med personlig assistent og økonomisk støtte til arbejdsredskaber er derimod uændret fra 2005 til 2008.

Flere stillinger at få
Rapporten kan ikke svare på, om færre personer med handicap ville have fået arbejde uden regeringens beskæftigelsesindsats, men det slås fast, at den faktiske beskæftigelsesfremgang er påvirket af den generelle faldende ledighed siden 2004.

"Mangel på arbejdskraft har gjort det lettere for personer med handicap at få arbejde. Hvis ikke ledigheden var faldet, ville vi formentlig ikke have set en fremgang i beskæftigelsen for personer med handicap," forklarer seniorforsker Jan Høgelund i en pressemeddelelse.

0:000:00