FOA vil skaffe flere sosu’er til sygehusene: Regioner åbner for flere ansættelser

Regionerne skal hyre flere sosu-assistenter til sygehusene for at styrke samarbejdet med kommunerne, lyder det i nyt FOA-udspil. Regionerne erkender, at der skal rettes op efter flere års nedskæringer, mens professor sår tvivl om forslaget.

Fra 2010 til 2020 er antallet af social- og sundhedsassistenter på sygehusene faldet med mere end 2000 personer. Det har haft konsekvenser for den grundlæggende sundhedspleje, mener FOA's sektorformand. 
Fra 2010 til 2020 er antallet af social- og sundhedsassistenter på sygehusene faldet med mere end 2000 personer. Det har haft konsekvenser for den grundlæggende sundhedspleje, mener FOA's sektorformand. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Der skal sættes turbo på at genoprette ansættelseskurven for sosu-assistenter på landets sygehuse efter flere års nedskæringer.

Sådan lyder det i et nyt sundhedsudspil fra FOA, der nu spiller sig selv på banen som en aktiv aktør i debatten om fremtidens sundhedsvæsen og en kommende sundhedsreform.

“Der er brug for medarbejdere på sygehusene med kendskab til det kommunale, og den kompetence har sosu-assistenterne. De er opdraget i kommunerne gennem deres praktik og har et indgående kendskab til systemet. De kan sikre et bredt hensyn i overgangen fra hospital til kommune,” siger sektorformand i FOA's social- og sundhedssektor Torben K. Hollmann.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024