Fogh frygter Thorning, ikke Jensen

Rasmus Jønsson, RUC, skriver analyse efter valget om Venstres vurdering af de to S-formandskandidater. Ingen grund til at frygte Frank Jensen, derimod er Helle Thorning-Schmidt en trussel for Fogh, skriver han.

Kun de sidste dage af valgkampen blev der lidt spænding, og det var, fordi De Konservative ikke kunne overholde den aftale, som de før valget havde indgået med Venstre, om at de skulle tage sig af De Radikale i valgkampen, mens Venstre skulle pakke Socialdemokraterne ind.

Rasmus Jønsson
Ekspert i politisk kommunikation, RUC
Af Rasmus Jønsson
Ekspert i politisk kommunikation, RUC

Anders Fogh Rasmussen har igen vist, at han stadigvæk er Danmarksmester i disciplinen valgkamp. I 21 dage har han rejst landet rundt med få meget enkle budskaber, som han med stor præcision har gentaget, hvad enten det var til Thy lokalavis´ diktafon eller TV 2 Nyhedernes mikrofon.

Jo flere økonomer, der har været på banen og sætte spørgsmålstegn ved Foghs jobplan og skattestop, jo mere er han steget i troværdighedsmålingerne. Anders Fogh har efterhånden fået opbygget en aura af troværdighed, der ligger på niveau med driftsikkerheden i Nationalbanken og A. P. Møller aktier. En sådan aura er ikke helt tosset at besidde, når man skal ud og vinde den velfærdselskende midtervælgers stemme.

C's løftebrud
Allerede på førstedagen af valgkampen viste troværdighedsmålinger efter den første tv-duel, at Fogh førte mere end suverænt over Lykketoft. Og eftersom Venstre meget bevidst i tiden op til valgkampen havde neutraliseret de politiske forskelle mellem Venstre og Socialdemokraterne for netop at konvertere valget til en troværdighedskonkurrence mellem personerne Fogh og Lykketoft, var spændingen pillet ud af valgkampen.

0:000:00